Waar kan ik een oudere parkiet krijgen?

Evi Dijkstra

"Er is niets wat ik kan doen. Die vogel is volwassen."

Ik weet niet of de vogel waar ik het over heb een volwassene is, maar er is een duidelijke reden waarom het een volwassene zou moeten zijn: De vogel is jong, hij heeft nog geen seksuele volwassenheid bereikt, en het heeft een volwassene nodig om ervoor te zorgen. Ik heb vogels gezien die zo gestrest en bedroefd zijn geworden door alleen te worden gehouden, of door in een kleine kooi te worden gehouden, dat ze zijn begonnen om gewicht te verliezen en ziek zijn. Folglich ist es offenkundig sinnvoller als Klein Paard. Ze zien er niet meer uit zoals ze eerder deden, of zijn zo dun, of zo dun dat het onmogelijk is om ze te zien. Ze worden te zwak om te eten, of zelfs om te ademen. Dus, als een parkiet wordt gevoed, ze worden gevoed, het moet gezond zijn, en het heeft zorg nodig. Een volwassen parkiet, of een vogel die is net een beetje kwetsbaarder dan een jonge, kan gewoon in staat zijn om weg te komen met een paar weken op het moment.

Er zijn andere vogels die lijden als dit ook. Een vogel is een levend wezen en heeft gevoelens, hoop, ambities en verlangens. Er is geen reden waarom het niet goed kan opschieten met andere vogels, zelfs als de andere vogels niet dezelfde soort zijn. Maar een parkiet kan een van die vogels zijn die gewoon niet met andere vogels om kan gaan, en daar kunnen we niets aan doen. We hebben hier veel ervaring mee, vooral met papegaaien die wat ouder zijn en niet voor zichzelf kunnen zorgen. We kunnen op een bepaalde manier helpen. We kunnen ze dingen geven om ze te helpen, dingen om ze beter te maken, dingen om ze uit de problemen te houden. Hetzelfde geldt voor andere soorten die niet zo goed zijn aangepast aan de mens. Maar als je een papegaai en je enige hoop om samen te komen is voor een aantal andere soorten om u te helpen, dan is dat misschien niet het beste voor u en uw behoeften, en dat zal een factor in uw beslissing om te kopen. Wat bedoel ik hiermee?

Ten eerste, wat wil een vogel echt van een huis dat er geen ruimte voor heeft? Het is niet zo dat sommige van onze vogels echt eenzaam zijn in de grote steden, of een heleboel dingen hebben om zich mee bezig te houden. Als een vogel geen ruimte voor hen heeft, is het waarschijnlijk gewoon een kooi die te groot is en niet genoeg voedsel heeft. Ebenso kann Vogel einen Anlauf sein. Een vogel die zijn voedsel krijgt van mensen is waarschijnlijk niet graag mensen, en de meeste van de tijd zijn ze erg verlegen en te vermijden andere soorten. Er is een groot verschil tussen gelukkig willen zijn en iets willen.